+ de mil. Patrimoni de Sant Climent


Algú va dir, i és com un lloc comú, que un poble que no recorda la seua història està condemnat a repetir-la. Però és molt pitjor: un poble que no és conscient de la pròpia història està condemnat a perdre-la, és a dir, a perdre's ell mateix, a dissoldre's i a deixar d'existir.

Joan F. Mira (València 1939)

dimarts, 19 de maig de 2015

Celebració del Dia Internacional dels Museus a Sant Climent: L'Església, la Rectoria, l'antic Cementiri i el Museu d'eines de Sant Climent, un conjunt històric i monumental a preservar.


A Sant Climent de Llobregat continuem celebrant la Primavera Cultural 2015. Aquesta vegada, amb motiu del Dia Internacional del Museus, les entitats Més de 1000 i Òmnium Cultural vam organitzar, el passat dia 16 de maig,  un recorregut que ens va acostar al patrimoni històric local i també amb el que volem reivindicar que aquest indret al voltant de l'Església sigui declarat Be Cultural d'Interès Local.

Un grup nombrós de persones van participar en la visita, amb el títol "L´Església , la Rectoria , l´antic Cementiri i el Museu d´Eines de Sant Climent : un conjunt històric i monumental únic", i es van acostar tan al Patrimoni, com a les pràctiques i  a les tradicions que acompanyaven als enterraments a Sant Climent des fa més de 1000 anys. Més de deu mil climentons estan enterrats en aquest pujol que embolcalla el conjunt parroquial del nostre poble. Són ells qui va aixecar aquests edificis al llarg dels segles, els que els van reparar i reconstruir quan estaven en males condicions. Són ells els que ens han deixat aquest paissatge que tan estimem i del que ens sentim tan orgullosos. Per aquest motiu vam voler deixar una placa en el seu record i per a que restin en la memòria de Sant Climent.


Vam finalitzar aquest acte, amb un cremat que vam compartir mentre feiem tertúlia i enraonàvem d'aquests més de mil anys d'història i de Sant Climent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada