+ de mil. Patrimoni de Sant Climent


Algú va dir, i és com un lloc comú, que un poble que no recorda la seua història està condemnat a repetir-la. Però és molt pitjor: un poble que no és conscient de la pròpia història està condemnat a perdre-la, és a dir, a perdre's ell mateix, a dissoldre's i a deixar d'existir.

Joan F. Mira (València 1939)

divendres, 29 de maig de 2015

El Jutge Vidal tanca la Primavera Cultural de + de 1000


La xerrada que va fer el Jutge Santiago Vidal, ahir dia 28 de maig, al Casal de Cultura és el darrer acte de la Primavera Cultural de + de 1000 d'aquest 2015. 

Amb la sala del Casal de Cultura de Sant Climent plena, el Jutge Vidal ens va fer una aproximació a la proposta que un equip ha elaborat sobre una futura Constitució de la República Catalana i que proposen com a base per a rebre aportacions i per a que el nou Parlament de Catalunya que ha de sorgir de les eleccions dels dia 27 de setembre elabori el projecte definitiu que ha de ser votat per el poble de Catalunya.D'una manera planera i irònica, el Jutge ens va instruir amb la seva saviesa i honestedat sobre termes jurídics que han de servir per a que la nova Justícia de la República Catalana sigui justa (encara que sigui redundant dir-ho!) modèlica, eficaç i ràpida.

Va ser un plaer escoltar-ho i emocionant sentir el seu compromís i implicació en aquest projecte de Nou País. Moltes gràcies Jutge Vidal! Una abraçada des de Sant Climent Santi!

Amb aquest acte vam cloure la Primavera Cultural de + de 1000, que aquest any ha comptat amb la participació del mateix Jutge Vidal i d'Isona Passola, que va inaugurar els actes. A més vam poder presentar el llibre del santboià Lluís Carbonell i vam recordar els climentons que reposen en l'antic cementiri del nostre poble, reivindicant el magnífic patrimoni que ens han llegat i que ens va permetre de gaudir de la passejada pels més de + 1000 anys d'història del recinte parroquial.

Moltes, moltes gràcies a tots els que hi heu participat i que feu possible la cultura de Sant Climent de Llobregat, sigui tan viva com la memòria de la seva gent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada